Счетоводна кантора: Вашият партньор в регистрацията на фирма

Публикувано на at юли 9, 2024
4 0

Регистрацията на фирма е сложен и отнемащ време процес, но с внимателно планиране и изпълнение може да бъде извършена успешно. Първата стъпка е да изберете правилната правна форма за вашата фирма. Най-популярните варианти за малкия бизнес са ЕООД и ООД. ЕООД е по-лесна за управление и регистрация, но ООД предлага по-голяма защита на личната ви собственост.

Днес ще Ви запознаем с процедурата по регистраиця на фирма, билото ЕООД, или пък АД, както и ще Ви представим няколко полезни съвета, които вярваме, че ще Ви бъдат в полза занапред.

Един от първите съвети е точно това, да опитате Вие да регистрирате фирмата си, без да наемате професионален сечтоводител или счетоводна кантора.

Ако ви се стори прекалено трудно, тогава вече се консултирайте със специалисти в тази област.

Съвет номер две, внимателно изберете правната форма на дружеството, което предстои да регистрирате. То може да бъде ООД, ЕООД, ЕТ, СД, ДЗЗД, АД и други.

Тук е мястото да отворим една скоба и да кажем, че финансово, таксите не са толоква големи, както и началният капитал вече е доста занижен. Повечето от Вас помнят, че за да регистрирате фирма, преди години Ви трябваше начален капитал от 5000 лева. Днес това не е така, можете да регистрирате компания и с 100 лева капитал.

Онлайн има доста материали за предимствата на ЕООД и АД, съветваме Ви да се запознаете с тях и едва тогава да прецените кой тип ще е най-подходящ за бъдещата Ви компания.

Съвет, касаещ името на фирмата. Съветваме Ви внимателно да помислите за фирменото име, а не да регистрирате име, което след години ще се чудите, как сте могли да изберете.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Маратонки: Kритерии за качество, които трябва да знаете

Най-добре се посъветвайте и с копирайтъри, които с креативизъм да Ви подберат предложения, а от тях да изберете най-точното.

Попитайте и за сроковете. Ако бързате, то трябва да си отделите минимум три дни, тъй като процедурите не са никак лесни.

Онлайн счетоводители могат да Ви помогнат с цялата документация, като на Вас да остане частта с подаването на документите.

Точно това е и препоръката ми към Вас. Да се обърнете към фирма, която да подготви документите, а вие само да ги разпишете и внесете.

Естествео, съветите за регистрация на фирма са изключително много, но по-горе разгледахме част от случаите.

Заключение

Не е възможно в един материал да обобщим всичко важно при регистрация на фирма, но се надяваме да сме успели да очертаем рамките на най-важното, за което да се погрижите, когато откривате своята нова фирма. Желаем Ви Успех!

Related Post

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *