LED светлени за автомобили | avtotirmarket.com

Видове крушки за автомобили, предлагани на пазара

21 0

Що се отнася до автомобилните крушки, на пазара има много възможности. Всъщност има толкова много възможности за избор, че може да стане малко объркващо. В тази статия ще разгледаме видовете крушки за автомобилни светлини и предимствата на всяка от тях.

Халогенни срещу HID срещу LED крушки

Първото решение, което трябва да вземете, когато пазарувате крушки за кола, е какъв източник на енергия искате. Има три основни типа крушки – халогенни крушки за фарове, ксенонови HID и LED.

Халогенни крушки

Халогенните крушки са най-старият тип автомобилни крушки, които се използват широко и днес. Халогенните крушки съдържат волфрамова жичка, която при преминаване на ток се нагрява и създава светлина. Тези крушки са пълни с халогенен газ, който предотвратява почерняването на крушката.

Халогенните крушки предлагат няколко предимства. Те са лесни за производство и са евтини. Повечето превозни средства използват халогенни крушки за всякакви цели, включително фарове и вътрешно осветление. Това означава, че е лесно да замените изгорелите светлини с друга халогенна крушка.

Въпреки това, халогенните крушки не са толкова ярки или дълготрайни като HID или LED крушките. В бъдеще вероятно ще видим по-малко халогенни крушки и повече от тези по-нови типове крушки.

Ксенонови HID крушки

HID крушките превъзхождат халогенните крушки по много начини. Ксеноновите HID използват електрическа дъга между два електрона в крушката. Тези крушки са пълни с газ ксенон, който осигурява по-бяла и по-ярка светлина от халогенната.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Хидомасажна вана: как да направим правилния избор

Много шофьори предпочитат ксенонови крушки поради тази причина. По-ярката светлина прави HID крушките изключително ефективни като крушки за фарове. Те обаче не са идеални за други приложения, като например за интериора на вашия автомобил. Ако колата ви използва халогенни крушки и искате да преминете към ксенон, ще трябва да използвате комплект за преобразуване на HID, който не е разрешен за движение по пътищата.

LED крушки за превозни средства

LED крушките са друга нова технология. Тези крушки са съставени от диоди, излъчващи светлина. Когато електроните преминават, тези полупроводници ги превръщат в светлина. Това произвежда много светлина, без да използва много енергия.

В автомобилите този тип крушка се използва предимно като вътрешно осветление. Днес LED крушките за фарове стават все по-широко достъпни и все по-популярни, тъй като шофьорите харесват техния стил и продължителност на живота им. Светодиодните фарове от реномирани и висококачествени производители като Philips вече също са лесно достъпни и работят с висок стандарт. Веднъж инсталирани, те не трябва да се сменят в продължение на много години.

Видове крушки за фарове

Халогенните и ксенонови HID крушки се предлагат в няколко различни разновидности. Типът, който искате, зависи от редица фактори, включително цена, производителност и стил. Различните типове крушки са предназначени за специфични цели.

Крушки с максимална производителност

Крушките с максимална производителност са проектирани да правят точно това, което казва името – да предоставят максимална производителност. Тези крушки произвеждат възможно най-много светлина, така че ще виждате по-далеч на пътя, отколкото бихте виждали със стандартна крушка.

Крушките с максимална производителност могат да бъдат по-скъпи от някои други видове крушки и също така могат да имат по-кратък живот.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  GreenNews: Отразяване на Зелените Инициативи за По-Устойчив свят

Стилизиращи крушки

Стилизиращите крушки придават на вашия автомобил уникален вид. Вместо да се съсредоточават върху производителността, стилизиращите крушки са свързани само с външния вид. Повечето опции за оформяне имат студени цветови температури, произвеждащи бели или дори сини светлини.

Не всички стилизиращи крушки са разрешени за движение по пътищата. Проверете опаковката или информацията върху крушката, преди да я монтирате. Стилизиращите крушки, които са твърде бели/сини, обикновено не са законни за използване по пътищата. Това важи особено за халогенните крушки, които може да имат добавен син нюанс, за да им придадат външен вид, който имитира ксенонови HID крушки.

Еко и дълготрайни крушки

Ако основната ви грижа е да отделите пари за дълготрайни, екологични крушки, тогава изберете тези. Крушките с дълъг живот са направени да издържат, така че ще спестите пари за смяна. Те също така консумират по-малко енергия. HID еко и дълготрайните крушки понякога могат да издържат повече от две десетилетия, така че почти никога няма да се налага да сменяте крушките на фаровете си.

Пазарувайте екологични крушки и крушки с дълъг живот тук

Който и тип крушка да изберете, имаме богат избор. Предлагаме халогенни, ксенонови HID и LED крушки за автомобили, както и всички видове крушки за фарове. АvtotirМarket.com

Related Post

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *