ВиК услуги: Каква е процедурата по смяна на щрангове

Публикувано на at март 3, 2024
311 0

Смяната на водопроводни и канализационни щрангове в жилищни сгради е важен процес, който може да осигури дълготраен комфорт и благополучие за жителите, без да изисква значителни допълнителни разходи. В тази статия ще разгледаме някои от предимствата на подмяната на стоманените щрангове с пластмасови.

Ето и списък с важните неща, отнасящи се за смяната на щрангове:

Първо, подмяната на стоманените щрангове с пластмасови може да подобри качеството на водата, доставяна в апартаментите. Старите стоманени щрангове могат да предизвикат наличието на желязо във водата, което може да доведе до неприятни проблеми като образуване на отлагания и намаляване на качеството на водата за питие. Пластмасовите щрангове предотвратяват проникването на желязо във водата и подобряват нейния вкус и качество.

Второ, подмяната на щранговете с пластмасови тръби може да намали загубите на налягане в системата. За разлика от стоманените тръби, които могат да имат повреди и корозия, пластмасовите тръби са устойчиви на тези проблеми. Това означава, че водата ще достигне до крановете с по-голямо налягане, което ще подобри ефективността на водоподаването. Повишаването на налягането може да намали и консумацията на енергия за изпомпване на водата към горните етажи на сградата.

Трето, ако в сградата има инсталирани уреди за измерване на топлоенергия и всички отоплителни кабели са пластмасови, замяната на щранговете може да доведе до значително намаление на разходите за отопление. Пластмасовите тръби имат по-добра топлоизолация в сравнение със стоманените, което означава, че загубите на топлина в системата ще бъдат по-малки. Това може да доведе до намаление на сметките за отопление до 10% или дори 20% в някои случаи.

Смяната на щранговете във всяка отделна къща може да има различни разходи, в зависимост от размера на имота и сложността на работата.

Финални думи

В заключение, подмяната на водопроводни и канализационни щрангове в жилищни сгради с пластмасови тръби може да бъде полезназа подобряване на качеството на водата, намаляване на загубите на налягане и намаляване на разходите за отопление. Въпреки че смяната на щранговете може да изисква инвестиции, тези предимства могат да доведат до по-дългосрочен комфорт и икономии за жителите на сградата. Ако имате проблем с щранговете в жилището си, то обезателно трябва да се свържете с фирма, предлагаща ВиК услуги!

Във видеото, което споделяме по-долу, можете да видите етап по смяна на щрангове:

Компаинята ВиК София ЕООД е удачно решение, ако се намирате в ВиК услуги в квартал Лозенец, Борово, Гео Милев, Изток, Изгрев, Красно село, Лагера, Хиподрума, Витоша, Центъра, както и други части на град София и ви трябва спешна ВиК помощ. Можете да позвъните на телефон:
070 050 072
за адекватно ВиК обслужване.

Павел

Експерт, работещ към дигитална агенция Висео - една от най-успешните дигитални агенции у нас, оперираща в България, Сащ, Канада, Гърция, Румъния и в много други държави по света. Ако се нуждаете от уеб и SEO услуги, можете да направите Запитване за SEO Ако търсите линк билдинг стратегии, ефективно SEO, което да Ви класира по-напред в Гугъл, то тогава посетете W-SEO.com!

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *